Reklama

Jak váza dokáže změnit náladu ve vašem interiéru

Možná byste to do ní neřekli, ale správně umístěná váza může změnit vyznění tónu vašeho interiéru.

Spousta lidí miluje vázy na květiny. Jsou v oblibě velké nebo malé, barevné nebo obyčejné. Některé z těchto váz jsou tak krásné, že v nich nemusíme mít ani květiny, jen jejich samostatné postavení může v domě vytvořit jedinečný prvek.

Jak vybrat vázu do interiéru

Pro jednoduchou, klasickou přitažlivost, můžete vzít skleněnou vázu s tenkou drážkou a aranžovat ji se čtyřmi nebo pěti tulipány nebo růžemi. Pokud se máte v oblibě funky vzhled, může být váza naplněna drobnostmi jako barevné kameny nebo umělé bobule, aby byly přes sklo jasně vidět a vidět.

Pro dražší a elegantnější vzhled jsou cestou křišťálové vázy. Křišťálové vázy jsou obvykle broušeny s krásným designem a mohou se opravdu třpytit, když jsou umístěny v oblasti slunečního světla v domácnosti. Obvykle jsou plné růží s dlouhým stonkem nebo jiných elegantních květin.

Hliněné vázy najdete ve vysokých, krátkých, tenkých nebo širokých stylech a v různých barvách. Pokud najdete hliněnou vázu, kterou máte rádi, můžete ji dokonce natřít akrylovou latexovou barvou a přidat do váze svůj vlastní osobitý vkus.

Kovové vázy jsou o něco složitější a dražší a mají spíše starožitný vzhled. Jsou obvykle dražší, protože většina z nich bude mít vyrytý druh detailního designu ve zlatě nebo stříbře. Můžete je najít v obchodech se starožitnostmi, v obchodech s nemovitostmi nebo v některých obchodech s dekoracemi. Mají další výhodu v tom, že jsou méně náchylné k rozbití v případě nehody.

Kde by váza měla stát

Je také velmi důležité určit, kde v místnosti by váza doplnila dekor. Existují dva typy váz; podlahová váza a stolní váza. Například podlahové vázy mohou ozdobit prázdné rohy, chodby, verandy, podlahový prostor vedle nástěnné jednotky nebo poblíž schodiště. Stolní váza je samozřejmě vždy umístěna na stole.

Při výběru vázy také vždy vybírejte vázu, která doplní dekor a barevné schéma vašeho pokoje. Složitá, starožitná váza by v moderní místnosti vypadala nepatřičně, stejně jako jednoduchá váza může být decentní ve vysoce zdobeném viktoriánském pokoji.

Vázy lze ozdobit tak, jak jsou samy o sobě, nebo můžete vázu naplnit sušenou trávou nebo větvemi a poté přidat sušené květiny. Květiny by měly být úměrné velikosti vázy. Například velké slunečnice by v malé štíhlé váze vypadaly trapně. Pro menší květiny ve velkých vázách použijte větší množství.

Zdobení vázami oživí váš domov; vaši návštěvníci je budou milovat – a s trochou úsilí se váš domov a prostředí změní k lepšímu.


Text je součástí placené spolupráce. Děkujeme za podporu.